Wie een huis verkoopt, doet meestal beroep op een vastgoedmakelaar. Maar wat als je zelf op zoek bent naar een woning ? Meestal kom je terecht in een onoverzichtelijk aanbod van woningen en is het frustrerend om aan de zoektocht te beginnen.

Gelukkig heeft Globe Properties daar de gepaste oplossing voor ! Wij zijn de “aankoopmakelaar” van de koper en begeleiden u doorheen heel het aankoopproces.

Het perfecte droomhuis vinden is niet alleen een tijdrovend proces maar is ook heel dikwijls een emotionele aangelegenheid. Je bent tenslotte op zoek naar een nieuwe thuis en dat betekent dat je “net iets meer verlangt” dan een paar muren om je heen en een dak boven je hoofd.

Het wordt de “thuis” waar je waarschijnlijk een groot deel van je leven door gaat brengen en dus is de keuze die je maakt héél belangrijk. Wij, als aankoopmakelaar kunnen u helpen met deze uiterst belangrijke financiële beslissing.

Uw droomhuis op het platteland, een knus appartementje aan zee of een stekje in de stad, misschien zelfs een tweede verblijf in het buitenland ?

Wist u trouwens dat in heel wat andere landen het zeer gebruikelijk is dat kandidaat-kopers zich laten bijstaan door een aankoopmakelaar ? Gelijk hebben ze ! De aankoopmakelaar bekijkt de woning immers door een heel andere bril dan de verkoopmakelaar.

Door onze kennis van de vastgoedmarkt en ons uitgebreid netwerk kunnen wij zelfs panden voor u vinden die zelfs nog niet op de markt aanwezig zijn.


Onze werkwijze

We vertrekken steeds van een eerste oriënterend gesprek en luisteren aandachtig naar al uw wensen. Wij polsen naar welk type van woning u op zoek bent, in welke regio, welke indeling van de woning u zoekt, in de nabijheid van openbaar vervoer/scholen/winkels, wat uw budget is, enz. Wij stellen dus een volledig woonprofiel op.

Nadien gaan we effectief aan de slag. Wij speuren de hele vastgoedmarkt af op zoek naar woningen die in aanmerking kunnen komen. Vervolgens bezoeken we deze panden samen of indien u dit verkiest, gaan wij eerst de panden zelf bezoeken.

Ondertussen hebben wij reeds een waardebepaling gedaan zodat u zeker bent dat u een correcte prijs zal betalen. Veel eigenaars overschatten vaak hun eigendom en zien niet altijd bepaalde gebreken.

Alle nodige documenten en attesten zoals EPC, elektrische keuring, bodemattest, stedebouwkundige inlichtingen enz worden door ons nagekeken.

Indien er renovatiewerken moeten gebeuren, contacteren wij de nodige aannemers of architecten en vragen offertes aan zodat u perfect weet wat het totale plaatje zal kosten.

Één van de belangrijkste onderdelen van onze taak is natuurlijk de prijsonderhandeling. Wij onderhandelen voor u over de prijs. Zo kan u misschien ook een pand aankopen dat oorspronkelijk niet in uw budget lag ! Mocht de woning toch correct geprijsd zijn, dan zeggen wij u dit ook. Een correct geprijsde woning staat immers niet lang te koop en het komt er dus op aan om de juiste beslissing te nemen.

Indien nodig, brengen wij u ook in contact met financiële instellingen voor hypothecaire kredieten.

Kortom, wij begeleiden u bij elke stap van de transactie tot en met de definitieve ondertekening van de aankoop en het verlijden van de akte bij de notaris.